A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Мінюст інформує

Особливості прийняття спадщини дитиною

     Згідно зі статтею 1 Конвенції про права дитини, дитиною є кожна людська істота до досягнення нею 18-річного віку, якщо за законом, що застосовується до даної особи, вона не досягне повноліття раніше (наприклад, у разі реєстрації шлюбу фізичної особи, яка не досягла повноліття – з моменту реєстрації шлюбу; повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і працює за трудовим договором, а також неповнолітній особі, яка записана матір'ю або батьком дитини; після набрання законної сили рішенням суду про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності).      Статтею 6 Сімейного кодексу України, встановлено, що правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття, малолітньою вважається дитина до досягнення нею чотирнадцяти років (стаття 31 Цивільного Кодексу України), неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (стаття 32 Цивільного Кодексу України).

08:30:30 03.09.2021

Що робити коли вам не виплатили заробітну плату?

На жаль, сьогодні часто зустрічається, коли роботодавець затримує виплату заробітної плати чи не виплачує її взагалі. Це порушує право працівника на оплату праці. Такі факти є грубим порушенням, оскільки право на отримання винагороди за працю гарантується та захищається законодавством України. Що ж робити якщо ви потрапили в таку ситуацію. У разі невиплати заробітної плати працівникові потрібно знати те, що вирішити спір можна переговорами, але ніхто не позбавляє вас права звернутись до суду.

10:02:25 18.08.2021

  Порядок звільнення у разі скорочення штату

Процедура звільнення працівників у зв’язку зі скороченням чисельності або штату відповідно до вимог Кодексу законів про працю України (далі —  КЗпП України) передбачає наступні етапи: – повідомлення первинних профспілкових організацій про заплановане скорочення чисельності або штату працівників;

11:15:11 12.08.2021

Розлучення з іноземцем на що звернути увагу

Інтернаціональні шлюби сьогодні вже ні в кого не викликають подиву. Люди знайомляться в подорожах або ж в мережі Інтернет, одружуються, переїжджають один до одного. Однак через відмінність у національних традиціях, в уявленнях про роль чоловіка та дружини в сім’ї, ведення господарства у молодят досить часто виникають суперечки. На жаль, не кожне подружжя проходить таке випробування і тоді постає питання про розірвання шлюбу. 

11:42:36 06.08.2021

Як законно вивезти дитину за кордон без згоди одного з батьків

Часто трапляється, що після розлучення батьки дитини залишаються або в складних стосунках, або й взагалі один із них зникає з поля зору. В розпалі літо – триває пора відпусток. Батьки хочуть оздоровити своїх дітей, зокрема за кордоном. І прикро, що за відсутності дозволу на вивезення дитини за кордон, під загрозою опиняється не лише відпочинок дитини, а й здоров’я, або ж нові творчі чи навчальні вершини. Очевидно, що всі питання щодо виховання дитини мають вирішуватись батьками спільно. Проте, виникають ситуації, в яких один із батьків змушений самостійно виховувати дитину і при цьому залишається повністю залежним від згоди другого з батьків у правовому сенсі.

13:58:52 04.08.2021

Підприємство ліквідовується. Які права мають працівники у декретній відпустці

Трапляється так, що жінка перебуває у декретній відпустці, а тут надходить повідомлення від роботодавця з новиною, що підприємство ліквідується. Які права має працівник, який  знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до трьох (шести) років?  Пiд час звiльнення працiвникiв згідно з пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України має бути дотримано певного порядку вивiльнення та враховано переважне право на залишення на роботi окремих категорій працівників, у тому числі жінок, які мають дітей віком до трьох (шести) років відповідно до статті 184 КЗпП України.

16:38:04 13.07.2021

На субсидію нарахували дохід члена родини, який не проживає, – що робити?

Мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати  родичів, котрі зареєстровані, але фактично не живуть, наприклад, якщо це повнолітній син то в декларації, у розділі II, потрібно відобразити і членів його сім’ї також – дружину та дітей, навіть якщо вони зареєстровані за іншою адресою.

12:51:22 09.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь