Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Сторінка на стадії наповнення

Дата: від до Скинути

Як зареєструвати місце проживання дитини, якщо один з батьків не дає дозволу?

Як зареєструвати місце проживання дитини, якщо один з батьків не дає дозволу?

Реєстрація місця проживання дитини потребує згоди обох батьків. Втім буває так, що через погані стосунки, зокрема після розлучення, один з батьків не дає потрібну згоду. Такі дії порушують права та потреби дитини. Що робити в такій ситуації роз’яснюють юристи системи безоплатної правничої допомоги. Навіщо потрібна реєстрація місця проживання дитини Реєстрація місця проживання дитини в Україні є обов’язковою. Без неї неможливо отримати соціальну допомогу, медичні послуги, які забезпечує держава, оформити дитину в садок, школу, а в майбутньому і отримати паспорт. В які строки має бути зареєстроване місце проживання дитини Новонароджена дитина має бути зареєстрована протягом трьох місяців з дня її народження. А у випадку зміни місця реєстрації, у батьків є один місяць після зняття з попереднього місця проживання, щоб зареєструвати дитину за новою адресою. Як відбувається реєстрація місця проживання дитини Зареєструвати дитину можна лише там, де прописані батьки. Якщо ж батьки зареєстровані в різних місцях – при оформленні місця проживання дитини потрібна письмова згода того з них, з ким дитина не проживатиме. Якщо батьки зареєстровані не у власному помешканні, то згоди власника на реєстрацію дитини разом з батьками не потрібно.   Зареєструвати місце проживання можна через: виконавчі органи сільських, селищних, міських рад; центр надання адміністративних послуг; єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія   Які документи потрібні:

15:59 08.07.2024

Інформаційне повідомлення щодо порядку складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання особи

Інформаційне повідомлення щодо порядку складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання особи

Положеннями окремих нормативно-правих актів для прийняття рішення про призначення в окремих випадках деяких видів допомог, надання пільг з оплати комунальних послуг, а також для включення до Реєстру осіб, які мають право на пільги, передбачено складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання особи (далі – Акт обстеження).

10:29 13.06.2024

Пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення

Пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення

З 11 жовтня 2017 року Законом України від 03 жовтня 2017 року №2148-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» до пенсійного законодавства внесено зміни стосовно призначення пенсій за вислугу років, зокрема – пунктом 2-1 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон №1058) передбачено право на пенсію за вислугу років працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за умови, якщо вони на день набуття чинності, тобто станом на 11 жовтня 2017 року, мають вислугу років, необхідну для призначення такої пенсії.

09:37 11.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь