A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Мінюст інформує

Сусід не хоче підписувати акт погодження меж земельної ділянки: що робити?

Як зареєструвати в Державному земельному кадастрі земельну ділянку, що розташована під житловим будинком, якщо сусід (суміжний землевласник) відмовляється підписувати акт погодження її меж?     Насамперед, потрібно спробувати вирішити питання мирним шляхом та пояснити сусідові, що такі дії протиправні. Відповідно до Земельного кодексу суб’єкти земельних правовідносин повинні дотримуватися добросусідства і не порушувати права власників та землекористувачів сусідніх земельних ділянок.

12:41:39 24.11.2021

З 12 листопада патрульні перевірятимуть технічний стан авто: кого це стосується

 З 12 листопада патрульні поліцейські використовуватимуть спеціалізовані автомобілі — мобільні діагностичні станції, або контролювати відповідність технічного стану транспортних засобів, що підлягають обов’язковому технічному контролю, встановленим правилам, нормам та стандартам, що стосуються безпеки дорожнього руху.

12:39:04 15.11.2021

Зняття з реєстрації за місцем проживання

 Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці

12:00:09 09.11.2021

Податкова знижка на навчання

 Відповідно до ст.166 п.166.3 Податкового кодексу України подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

14:34:39 02.11.2021

Аліменти на повнолітню дитину з інвалідністю

Сімейний кодекс зобов’язує батьків утримувати своїх повнолітніх непрацездатних дітей з інвалідністю. Відповідно до законодавства, аліменти на повнолітню дитину з інвалідністю стягуються добровільно або примусово.

12:57:53 21.10.2021

Відповідальність за відмову в працевлаштуванні осіб з інвалідністю

Основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні, гарантії для таких осіб щодо можливості участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість особам з інвалідністю ефективно реалізувати права та свободи людини і громадянина та вести повноцінний спосіб життя згідно з індивідуальними можливостями, здібностями та інтересами визначає Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Крім того, 24 вересня 2008 року Україною було підписано Конвенцію про права осіб з інвалідністю і Факультативний протокол до неї. 16 грудня 2009 року Верховна Рада України ратифікувала ці акти.

15:55:16 19.10.2021

Як власнику житла «виписати» особу без її згоди?

 Досить часто у громадян виникають труднощі щодо зняття з реєстрації у власному будинку чи квартирі особи, яка в ній зареєстрована, але не проживає протягом певного часу. Існує два шляхи вирішення даного питання: позасудовий та  судовий порядок. Звичайно, найпростіший спосіб – це  звернутися з проханням до тієї особи, яку Ви бажаєте зняти з реєстрації, щоб вона добровільно  вирішила дане питання. Проте, не завжди людина може чи бажає це робити. У такому випадку потрібно звертатися до суду із позовною заявою про усунення перешкод у користуванні житловим приміщенням шляхом втрати особою права користування ним (ст. 72 Житлового кодексу України).

14:07:44 11.10.2021

Оренда житла з правом викупу: що це таке та на що звернути увагу

Мати власне житло – це мрія багатьох людей, однак придбати її оплативши повністю всю суму може собі дозволити далеко не кожен. Тож доводиться шукати альтернативні варіанти для розстрочення цих виплат, один з них – це оренда житла з правом викупу.

10:42:06 29.09.2021

Які мають пільги та гарантії діти ВПО?

У дітей не повинно бути нещасливого дитинства, і за це  відповідаємо ми, дорослі. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними. Тому турбота про дітей  завжди є у пріоритеті нашої держави.

15:55:51 08.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь