Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

9 засідання комісії з питань захисту прав дитини Золотниківської сільської ради

Дата: 15.07.2024 15:28
Кількість переглядів: 27

        15 липня 2024 року відбулось 9 засідання комісії з питань захисту прав дитини Золотниківської сільської ради.  Засідання проходило під головуванням    сільського голови, голови комісії – Данила Бугай, матеріали засідання підготовлені начальником Служби у справах дітей Золотниківської сільської ради – Оксаною Романською.

На засіданні комісії розглядалось питання про надання батьку дитини дозволу на вчинення правочину (укладання договору про розподіл спадщини) від імені малолітньої доньки щодо розподілу майна залишеного після смерті матері дитини.

Згідно ст. 1261 Цивільного кодексу України, у першу чергу право на спадкування за законом мають дiти спадкодавця, у тому числi зачатi за життя спадкодавця та народженi пiсля його смертi, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Згідно ст.17 Закону України «Про охорону дитинства» кожна дитина, в тому числі й усиновлена, має право на одержання в установленому законом порядку в спадщину майна і грошових коштів батьків чи одного з них у разі їх смерті або визнання їх за рішенням суду померлими незалежно від місця проживання. Батьки або особи, які їх замінюють, не мають права без дозволу органу опіки та піклування вчиняти правочини щодо нерухомого майна, право власності на яке належить дитині, а у випадках, визначених законом, - також щодо нерухомого майна, право користування яким належить дитині, відмовлятися від належних дитині майнових прав, зобов’язуватися від імені дитини порукою чи видавати письмові зобов’язання.

Порядок провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом майнових прав дитини, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», згідно якої,  дозвіл на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким має дитина надається районною, районною у мм. Києві та Севастополі держадміністрацією, виконавчим органом міської, районної у місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади.

 

 Вивчивши представлені документи, заслухавши батька дитини, захищаючи  законні права дитини, в ході засідання було прийняте рішення  в інтересах дитини.

 

Комісія з питань захисту прав дитини Золотниківської сільської ради, відповідно до Положення про комісію, здійснює свою діяльність не рідше ніж 1 раз на місяць, при необхідності може бути скликана позачергова Комісія.

 

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ! ЯКЩО У ВАС ВИНИКЛИ ПИТАННЯ, ЯКІ СТОСУЮТЬСЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ДІТЕЙ І ПОТРЕБУЮТЬ КОЛЕГІАЛЬНОГО ВИРІШЕННЯ, ПРОСИМО ЗВЕРТАТИСЬ ЗА АДРЕСОЮ: вул. Містечко,25, с. Золотники (1 поверх адміністративного приміщення, Служба у справах дітей  Золотниківської сільської ради)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь