Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Патронатним вихователям покращили умови праці: основні зміни

Дата: 10.06.2024 11:16
Кількість переглядів: 68

 

ПРИЙНЯТІ ЗМІНИ, СПРЯМОВАНІ НА РОЗВИТОК ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ ТА ПІДТРИМКУ ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ…

 

      Патронат над дитиною — це професійна послуга. Патронатний вихователь забирає до себе на тимчасове виховання дітей, чиї сім’ї опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть про них дбати. А помічник вихователя допомагає доглядати цих дітей.

      30 травня 2024 року Уряд України підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни, спрямовані на розвиток патронату в Україні і підтримку вихователів та помічників.

 

ОСНОВНІ ЗМІНИ:

 

1. Нова форма праці патронатного вихователя. Тепер патронатний вихователь може працювати як фізична особа або як ФОП (фізична особа-підприємець). Для ФОП потрібно мати КВЕДи 97.00, 88.91 або 85.59.

2. Збільшення оплати праці. З 1 липня патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць (3,5 мінімальних зарплати для ФОП, з урахуванням, що вони самостійно сплачують ЄСВ та єдиний податок). Це становить:  3 х 8000 = 24000 грн, а для ФОПІВ – 28000 грн

3. Оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини і влаштуванням наступної буде оплачуватися в розмірі однієї мінімальної зарплати.

4. Оплачувана відпустка для патронатних вихователів. За три місяці догляду дитини патронатному вихователю нараховуватимуться 7 днів оплачуваної відпустки, яку можна накопичувати.

5. Розширення кола помічників вихователів. Помічником може бути не тільки родич, але і людина, яку допоможе знайти служба у справах дітей. Робота помічника патронатного вихователя також оплачуватиметься.  З 1 липня –8000  гривень.

Помічник може бути ФОПом (потрібні ті самі КВЕДи, що і для патронатного вихователя).

6. Скорочення термінів навчання кандидатів. Тепер кандидати у вихователі та помічники почнуть навчання протягом одного місяця замість двох після отримання направлення.

7. Можливість влаштовувати дітей з інших громад. Договір про патронат укладатиме орган опіки і піклування тієї громади, до якої влаштовують дитину.

8. Збільшення термінів перебування дитини під патронатом на час воєнного стану. Дитина може залишатися понад 6 місяців у випадках, коли суд розглядає справу про позбавлення батьків батьківських прав або відібрання дитини у батьків без позбавлення батьківських прав.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь