Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

Дата: 04.06.2024 09:20
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні Україна вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Відповідну постанову під № 5343 ухвалила Верховна Рада у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня 2021р.

Дата дня вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. День встановлено, для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, але й невинні діти.

Після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації кількість жертв серед дітей збільшується щоденно. І станом на 27 травня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 548 дітей загинули та понад 1351 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити не можливо через активні бойові дії.

Прикро що українські діти стали ціллю для російських загарбників. Вони вразливі, беззахисні, та безпорадні. Та чи не діти у час війни страждають найбільше. Невинні жертви, які лише почали досліджувати світ… Їхнє життя залежить від кожного з нас. Саме заради них ми здатні на найвідчайдушніші кроки.

 

Світ не має стояти осторонь, адже найвища цінність сучасного суспільства — це людське життя! У День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії (а зараз і повномасштабної війни) Росії проти України ми закликаємо світ зупинити ворога, зробити все можливе аби відлік невинних дитячих жертв зупинився. Діти повинні мати мрії та щасливе дитинство, а не бути свідками та жертвами страшної війни.

Пам’ять про дітей, які загинули під час війни Російської Федерації проти України, завжди буде жити в наших серцях. Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь