Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2021 08:00
Кількість переглядів: 1910

Фото без опису

НАЦІОНАЛЬНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ МІГРАНТІВ
   0-800-505-501 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів
   527 - безкоштовно з номерів мобільних операторів України

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави в напрямку протидії торгівлі людьми – прийняття та виконання Комплексної програми протидії торгівлі людьми, проблема торгівлі людьми залишається актуальною і це негативне явище має стійкі тенденції до поширення.

Причини, з яких люди потрапляють до рабства – низький рівень життя, бажання заробити, а також нездатність адекватно оцінити пропозиції роботи від прихованих «работорговців».

Багато людей знають про проблему торгівлі людьми - з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні... Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним.

ЦЕ ТРЕБА ЗНАТИ !!!

Загалом у світі від торгівлі людьми потерпає близько 800 тисяч чоловіків, жінок та дітей щороку. Торгівля людьми - це кримінальна індустрія, яка нині займає третє місце за розмахом і швидкістю зростання. Україна стала третьою державою Європи, поряд з Бельгією і Німеччиною, які на законодавчому рівні визнали торгівлю людьми тяжким злочином. У США та Канаді торгівля людьми карається довічним ув'язненням.

За інформацією МОМ, в Україні 17 % постраждалих були продані в рабство своїми ж друзями, партнерами чи колегами.

Не обов'язково їхати за кордон, щоб впасти в залежність від експлуататора. За статистикою МОМ, 4% постраждалих від торгівлі людьми потрапили у рабство у межах України.

Моральний тиск, залякування, погрози вчинити шкоду рідним, вилучення документів, використання психотропних речовин складають неповний перелік різноманітних засобів впливу на жертву. Часто закордонні торгівці людьми тримають своїх "працівників" лише до кінця терміну закінчення візи, а потім, внаслідок залякувань або боргової залежності, змушують їх повертатися, після поновлення візи.

Торгівля людьми - це кримінальний злочин. Згідно Кримінального Кодексу України ст. 149 встановлює відповідальність за цей вид злочину у вигляді ув'язнення від 3 до 15 років із конфіскацією майна. Розроблено урядову програму щодо запобігання торгівлі жінками і дітьми.

30 громадських організацій по всій Україні допомагають постраждалим від торгівлі людьми, надаючи медичну, психологічну та юридичну допомогу. Засновано Медичний Реабілітаційний Центр, а також 5 притулків для постраждалих від торгівлі людьми у регіонах Жертвам забезпечується конфіденційність і безоплатність послуг.

Національна гаряча лінія надає консультації з питань попередження торгівлі людьми, включаючи допомогу жертвам, інформацію з безпечного працевлаштування за кордоном, перевірку фірм-посередників тощо. 

http://svmisto.com.ua/uploads/posts/2016-11/1479903193_002.jpgНомери гарячої лінії:

зі стаціонарних тел. 0-800-500-225, 0-800-505-501

з мобільних тел. 527 ( Білайн, Київстар, Лайф, МТС)                                                  

Всі дзвінки у межах України БЕЗКОШТОВНІ.     НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ !!!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь