A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Метою Регіонального тижня імунізації є інформування щодо використання вакцин, як дієвого засобу профілактики інфекційних захворювань.

Дата: 29.10.2019 10:08
Кількість переглядів: 845

 Регіональний тиждень імунізації

         Метою Регіонального тижня імунізації є інформування,  щодо використання вакцин, як дієвого засобу профілактики інфекційних захворювань.

                                               

          Вакцинопрофілактика визнана одним з найбільш дієвих і ефективних заходів у галузі охорони здоров'я з усіх існуючих нині та є важливим інструментом забезпечення епідеміологічного благополуччя населення.

         Нині вже 30 захворювань можна попередити завдяки імунізації. Вакцин-контрольовані інфекції можуть поширюватися з блискавичною швидкістю і бути причиною мільйонів випадків смертей та інвалідизації.   Щороку імунізація рятує 3 мільйони життів, з них 1,5 мільйона – це діти. Саме тому інвестиції держави в вакцинацію – найбільш обґрунтовані, як з медичної, так і з економічної точки зору.

         В Україні протягом останніх кількох років питання вакцинації постало вкрай гостро. Рівень вакцинації критично низький, та найчастіше лише спалахи захворювань спонукають українців вжити заходів і зробити щеплення собі та членам своєї сім'ї.

         Якщо рівень вакцинації проти кору в Україні нарешті наблизився до планової цифри, то низький рівень охоплення вакцинацією від інших небезпечних хвороб, зокрема дифтерії, правця та кашлюку, викликає тривогу.

         Роль вакцинації змінюється від порятунку життя до поліпшення здоров'я і добробуту сучасного суспільства. Тривалість життя в багатьох країнах зростає, і сьогодні сформувалася потреба у вакцинації протягом життя для вирішення проблем старших вікових груп суспільства.

         Низькі показники охоплення імунізацією свідчать про існування загрози епідеміологічної безпеки країни й високу ймовірність виникнення спалахів смертельно небезпечних захворювань.

         Імунізація - це процес, завдяки якому людина здобуває імунітет, або стає несприйнятливою до інфекційної хвороби, зазвичай, шляхом введення вакцини.

         Вакцини стимулюють власну імунну систему організму до захисту людини від відповідної інфекції або хвороби.

Місцеві реакції і побічні ефекти при щепленні незрівнянно легші, ніж можливі наслідки від інфекцій.

         Слід зазначити, що ускладнення від щеплень частіше виникають при порушенні умов зберігання вакцин, неправильному введенні, недотриманні техніки безпеки.

         Інфекції, проти яких зараз можна зробити щеплення, забирали або калічили мільйони дитячих життів. Успіхи медицини останнього десятиліття дозволили розробити нове покоління вакцин, які попереджають інфекції, що недавно вважалися некерованими.

         Консультація сімейного лікаря дозволить батькам отримати правильне уявлення про сучасні вакцинні препарати і про час проведення щеплень дітям.

       

     

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь