Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Патронатним вихователям покращили умови праці: основні зміни

Дата: 10.06.2024 11:16
Кількість переглядів: 51

 

ПРИЙНЯТІ ЗМІНИ, СПРЯМОВАНІ НА РОЗВИТОК ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ ТА ПІДТРИМКУ ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ…

 

      Патронат над дитиною — це професійна послуга. Патронатний вихователь забирає до себе на тимчасове виховання дітей, чиї сім’ї опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть про них дбати. А помічник вихователя допомагає доглядати цих дітей.

      30 травня 2024 року Уряд України підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни, спрямовані на розвиток патронату в Україні і підтримку вихователів та помічників.

 

ОСНОВНІ ЗМІНИ:

 

1. Нова форма праці патронатного вихователя. Тепер патронатний вихователь може працювати як фізична особа або як ФОП (фізична особа-підприємець). Для ФОП потрібно мати КВЕДи 97.00, 88.91 або 85.59.

2. Збільшення оплати праці. З 1 липня патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць (3,5 мінімальних зарплати для ФОП, з урахуванням, що вони самостійно сплачують ЄСВ та єдиний податок). Це становить:  3 х 8000 = 24000 грн, а для ФОПІВ – 28000 грн

3. Оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини і влаштуванням наступної буде оплачуватися в розмірі однієї мінімальної зарплати.

4. Оплачувана відпустка для патронатних вихователів. За три місяці догляду дитини патронатному вихователю нараховуватимуться 7 днів оплачуваної відпустки, яку можна накопичувати.

5. Розширення кола помічників вихователів. Помічником може бути не тільки родич, але і людина, яку допоможе знайти служба у справах дітей. Робота помічника патронатного вихователя також оплачуватиметься.  З 1 липня –8000  гривень.

Помічник може бути ФОПом (потрібні ті самі КВЕДи, що і для патронатного вихователя).

6. Скорочення термінів навчання кандидатів. Тепер кандидати у вихователі та помічники почнуть навчання протягом одного місяця замість двох після отримання направлення.

7. Можливість влаштовувати дітей з інших громад. Договір про патронат укладатиме орган опіки і піклування тієї громади, до якої влаштовують дитину.

8. Збільшення термінів перебування дитини під патронатом на час воєнного стану. Дитина може залишатися понад 6 місяців у випадках, коли суд розглядає справу про позбавлення батьків батьківських прав або відібрання дитини у батьків без позбавлення батьківських прав.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь