Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про внесення змін в Програму «Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки»

Дата: 30.01.2024 15:38
Кількість переглядів: 168

                                                                Фото без опису                                                                                                   

ЗОЛОТНИКІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ  ПЕРША  СЕСІЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я 

 

від 30.08.2023 року №  2230

 

Про внесення змін в Програму «Поховання померлих військовослужбовців, які загинули

(померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки»

 

 

           З метою врегулювання питань щодо поховань окремих верств населення, відповідно до Закон України «Про поховання та похоронну справу», керуючись статтями 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновок постійній комісії  сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, сільська рада 

 

В И Р І Ш И ЛА:

 

        1. Програму «Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки», затвердженої рішенням сесії сільської ради від 08.06.2022 року № 1916 скасувати та викласти в новій редакції, (далі – Програма), що додається.

2. Порядок організації поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки,  скасувати та викласти в новій редакції, що додається.

3. Порядок фінансування витрат на поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки, що додається, скасувати та викласти в новій редакції, що додається.

4.  Порядок фінансування витрат для надання одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) загинули (померли) під час проходження військової служби, що додається.

5.  Контроль за  виконанням рішення доручити  постійній комісії  Золотниківської сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

  Сільський голова                                                                      Данило БУГАЙ

 

                                                                       Схвалено

                                                                       рішенням Золотниківської сільської ради

                                                                       від  30.08. 2023 року № 2230

 

 

ПАСПОРТ

програми  «Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки»

 

  1. Паспорт  програми

1.

Ініціатор розроблення

програми

Золотниківська сільська рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади  про розроблення програми

Розпорядження голови № 74-од  від 08.08.2023 рік «Про розроблення місцевих/регіональних програм»

 3.

Розробник програми

Відділ юридичного забезпечення та проектно-інвестиційної діяльності сільської ради

4.

Співрозробники програми

Відділ бухгалтерського обліку та звітності Золотниківської сільської ради

Комунальне підприємство «Господар» Золотниківської сільської ради

5.

Відповідальний виконавець програми

Відділ юридичного забезпечення та проектно-інвестиційної діяльності сільської ради

6.

Учасники   програми

Відділ юридичного забезпечення та проектно-інвестиційної діяльності сільської ради,

Відділ бухгалтерського обліку та звітності Золотниківської сільської ради

Комунальне підприємство «Господар» Золотниківської сільської ради

7.

Термін реалізації програми

2022-2024 роки

8.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Бюджет Золотниківської сільської територіальної  громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, тис.грн.

в тому числі:

1 100,0 тис. грн.

1)

коштів державного бюджету

 

2)

коштів обласного бюджету

 

3)

коштів районних бюджетів, міських бюджетів (в тому числі міст обласного значення), бюджетів сіл, селищ 

 

4)

коштів бюджетів територіальних громад

1 100,0 тис. грн.

5)

 кошти інших джерел

 

 

 

 

 

 

2. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

 

Програма Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки (далі-Програма) визначає порядок використання коштів, виділених з місцевого бюджету на перепоховання та поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів відповідно до Закону України «Про поховання та похоронну справу» , порядок надання одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) брав(ла) безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (24.02.2022), а також впорядкування могил, придбання державних прапорів, живих квітів, лампадок, запасок до лампадок, свічки, встановлення флагштоків, спорудження пам’ятників на місцях поховання, спорудження меморіального комплексу, встановлення меморіальних дощок загиблим жителям Золотниківської сільської територіальної громади, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Відповідно до статей 14, 16 Закону України „Про поховання та похоронну справу” поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

 

3. Визначення мети Програми

 

Головною метою Програми є забезпечення вимог статей 14, 16 Закону України «Про поховання та похоронну справу», а саме перепоховання та поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів.

Виконання програмних заходів за рахунок коштів місцевого бюджету дозволить дотримуватися санітарних норм та організації належного поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, та тих, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів.

 

 

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми,  строки виконання Програми

 

  Основними шляхами реалізації Програми є:

- дотримання санітарних норм, завдяки виключенню можливості непоховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів;

- створення рівних умов для поховання померлих, незалежно від їх раси, кольору шкіри, політичних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, місця проживання, мовних або інших ознак;

- гідне ставлення до тіла померлого;

- унеможливлення випадків непоховання померлих одиноких громадян;

- забезпечення безперебійної організації поховання померлих одиноких громадян.

- забезпечення надання одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) брав(ла) безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (24.02.2022)

- забезпечення впорядкування могил, придбання державних прапорів, живих квітів, лампадок, запасок до лампадок, встановлення флагштоків, спорудження пам’ятників на місцях поховання, встановлення меморіальних дощок загиблим жителям Золотниківської сільської територіальної громади, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.         

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів сільського бюджету. Окрім цього, фінансування може здійснюватись за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством. Сума коштів на реалізацію Програми може коригуватись виходячи з фінансових можливостей бюджету. Програма складена на три бюджетних роки.         

 

Ресурсне забезпечення програми  «Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки»

                                                                                                   тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Роки виконання Програми

Всього витрат на виконання програми

2022

2023

2024

Обсяг ресурсів, всього, у тому числі:

100,00

445,00

555,00

1 100,00

Бюджет Золотниківської сільської територіальної  громад

100,00

445,00

555,00

1 100,00

 

5. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

5.1. Програма спрямована на:

  • забезпечення належного ставлення до тіла (останків, праху) померлого;
  • забезпечення права громадян на захоронення їхнього тіла відповідно до їх волевиявлення, якщо таке є;
  • створення та експлуатацію об’єктів, призначених для поховання, утримання і збереження місць поховань;
  • організацію і проведення поховань померлих або загиблих.
  • соціальну підтримку осіб, які здійснили поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який брав(ла) безпосередню участь в здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (24.02.2022);
  • вшанування пам’яті загиблих жителів Золотниківської сільської територіальної громади, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

 

 

Результативні показники Програми на 2022 -2024 роки

 

№ з/п

Назва показника

Одиниця виміру

Вихідні дані на початок програми

Вихідні дані на завершення програми

2022 рік

2023 рік

2024 рік

1

2

3

4

5

7

8

9

 

Показники затрат

 

 

 

 

 

 

1.

Обсяг видатків на  виконання програми

тис.грн.

1 100,0

1 100,0

100,0

445,0

555,0

 

Показники продукту

 

 

 

 

 

 

1.

Кількість заходів з поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих, безрідних

осіб

18

18

6

6

6

2.

Кількість осіб, яким надано одноразову грошову допомогу по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки)

осіб

31

31

 

10

21

3.

Кількість впорядкованих могил

од.

18

18

 

9

9

4.

Кількість встановлених меморіальних комплексів

од.

2

2

 

1

1

 

Показники ефективності

 

 

 

 

 

 

1.

Середній розмір заходів з поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих, безрідних

тис.грн.

16,6

16,6

16,6

16,6

16,6

2.

Середній розмір одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки)

тис.грн.

10,0

10,0

 

10,0

10,0

3.

Середній розмір впорядкованих могил

тис.грн.

16,0

16,0

 

16,0

16,0

4.

Середній розмір встановлених меморіальних комплексів

тис.грн.

100,0

100,0

 

100,0

100,0

 

Показники якості

 

 

 

 

 

 

1.

рівень виконання завдання

%

100

100

100

100

100

 

6. Напрями діяльності та заходи Програми на 2022-2024 роки

№ з/п

Назва напряму діяльності

Перелік заходів Програми

Виконавці

Джерела фінансування

Термін виконання заходу

Орієнтовний обсяг фінансування

(тис. грн.)

Очікуваний результат

2022р

2023р

2024р

 

 

1

Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян

- Поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих, безрідних (згідно з  Законом України «Про поховання та похоронну справу»)

(Придбання труни, транспортування до місця поховання, подушка, похоронне покривало, санітарний (патолого- анатомічний) мішок (за потреби), надгробний хрест, транспортувальний ящик (за потреби), ритуальний вінок, одяг (за потреби)).

 

- Придбання державних прапорів, предметів ритуальної належності (траурних вінків чи інших атрибутів ритуальної флористики) для вшанування пам’яті військовослужбовців, загиблих в районі проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, під час дії воєнного стану в Україні.

 

- Надання одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) загинули (померли) під час проходження військової служби

у розмірі 10,0 тис. гривень.

 

- Впорядкування могил, встановлення флагштоків, спорудження пам’ятників на  місцях поховання, встановлення меморіальних дощок загиблим жителям Золотниківської сільської територіальної громади, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російсько федерації проти України

 

-Встановлення меморіального комплексу загиблим жителям Золотниківської сільської територіальної громади, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та  інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України

Золотниківська територіальна громада

 

Бюджет Золотниківської сільської територіальної  громади

 

 

100,0

 

 

100,0

 

 

 

 

 

 

 

45,0

 

 

 

100,0

 

 

 

 

 

100,0

 

 

 

 

 

 

100,0

 

 

100,0

 

 

 

 

 

 

 

45,0

 

 

 

210,0

 

 

 

 

 

100,0

 

 

 

 

 

 

100,0

 

 

300,0

 

 

 

 

 

 

 

90,0

 

 

 

310,0

 

 

 

 

 

200,0

 

 

 

 

 

 

200,0

Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих, безрідних (згідно з Законом України "Про поховання та похоронну справу")

Всього

 

 

100,0

445,0

555,0

1 100,0

 

                         
 

 

 

7. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

            Контроль  за      виконанням Програми  здійснює головний розпорядник   

     бюджетних коштів – Золотниківська сільська рада.

 

                   

 

 

 

              

Секретар сільської ради                                                Світлана ФЕЦАН

 

 Порядок

організації поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки 

 

  1. Цей Порядок розроблений з метою врегулювання процедури поховання:

-військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби;

- померлих внутрішньо переміщених осіб;

 - померлих одиноких громадян ;

    • померлих осіб без певного місця проживання ;

 - померлих громадян, від поховання яких відмовилися рідні ;

 - знайдених невпізнаних трупів.

Забезпечення їх права на захоронення їхнього тіла та запобігання випадкам не поховання тіл померлих осіб.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні , наведеному у Законі України «Про поховання та похоронну справу», Законі України « Про державну соціальну допомогу особам , які не мають права на пенсію , та інвалідам» , Законі України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей»:

- поховання померлого – комплекс заходів і обрядових дій, які здійснюються з моменту смерті людини до поміщення труни з тілом або урни з прахом в могилу відповідно до звичаю та традицій, що не суперечать законодавству;

– предмети ритуальної належності – вироби, що є атрибутами поховання та облаштування могили ;

 – ритуальні послуги – послуги, пов’язані з організацією поховання та облаштуванням місця поховання.

3. Дія цього Порядку розповсюджується на випадки смерті військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, у разі її настання на території Золотниківської сільської ради, а також виявлення невпізнаних трупів на зазначеній території.

4. У разі смерті осіб, вказаних у пункті 1 цього Порядку, їх тіла за необхідності доставляються до судово-медичного експерта для встановлення причин смерті (при необхідності) або зберігання.

5. Огляд тіл померлих осіб, вказаних у пункті 1 цього Порядку (дії працівників закладів охорони здоров’я,  уповноважених працівників органів та підрозділів Національної поліції, органів прокуратури) визначені Порядком взаємодії між органами та підрозділами Національної поліції, закладами охорони здоров’я та органами прокуратури України при встановленні факту смерті людини, затвердженим наказом Міністерства внутрішніх справ України,  Міністерства охорони  здоров’я України,  Генеральної прокуратури України від 29.09.2017  № 807/1193/279. 

6. Доставка тіл померлих осіб, вказаних у пункті 1 цього Порядку, смерть яких настала, забезпечується надавачем послуг.

7. Встановлення причин смерті шляхом судово - медичної експертизи та патологоанатомічного розтину здійснюється відповідно до Правил проведення судово - медичної експертизи ( досліджень ) трупів в бюро судово - медичної експертизи, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 січня 1995 року № 6 , зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26 липня 1995 року за № 257/793.

8. Внутрішньо переміщені особі, одинокі громадяни, особи без певного місця проживання, громадяни від поховання яких відмовилися рідні, смерть яких настала в лікувальному закладі, підлягають судово-медичній експертизі за постановою правоохоронних органів. Організація доставки цих тіл до відділу судово – медичної експертизи покладається на надавача послуг .

9. Обов’язковому направленню для проведення судово-медичної експертизи підлягають тіла померлих людей:

- з ознаками насильницької смерті або підозри на таку смерть;

- смерть яких настала раптово або при нез’ясованих обставинах;  смерть яких настала поза місцем їхнього проживання; 

- особа яких не встановлено.

10. Транспортування тіла померлої людини з ознаками насильницької смерті чи підозри на таку до судово-медичного експерта здійснюється в установленому законодавством порядку обов’язково в супроводі працівника поліції.

11. Реєстрація смерті осіб, зазначених у пункті 1 цього Порядку, здійснюється у відповідності до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану».

12. Поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів здійснюється за рахунок коштів бюджету Золотниківської сільської ради.

13. Організація поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, осіб, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених, невпізнаних трупів, у разі відсутності родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе організацію поховання, покладається на ритуальні служби  згідно з замовленням медичного закладу чи виконавчого комітету сільської ради .

14. Поховання певних категорій померлих зазначених в п.1 Порядку осіб здійснюється згідно з повідомленням органів внутрішніх справ та на підставі укладеного між надавачем послуг та Золотниківською сільською радою договору-замовлення на організацію та проведення поховання на підставі свідоцтва про смерть за наявності :

 - письмового дозволу прокурора у разі наявності підстав вважати, що смерть особи має насильницький характер, після проведення судово – медичної експертизи трупа, проведеної за постановою слідчого чи прокурора;

- висновку правоохоронних органів у разі смерті людини за місцем її проживання без ознак насильницької смерті чи підозри на таку .

15. Організація поховання осіб, зазначених у пункті 1 цього Порядку, здійснюється відповідно до Необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, затвердженого наказом Державного комітету України з питань, житлово-комунального господарства від 19 листопада 2003 року № 193 згідно з цінами, що діють на момент оформлення договору-замовлення про їх надання.

16. Для проведення таких дій Золотниківська сільська рада  укладає договір з надавачем послуг, який здійснює організацію поховання померлих і надання ритуальних послуг на відповідній території.

17. Предметом такого договору буде надання похоронних та суміжних послуг. 

18. У разі поховання померлих осіб, вказаних в п. 1 цього Порядку, ритуальні служби надають послуги згідно Необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг , затвердженого наказом Державного комітету з питань житлово- комунального господарства від 19.11.2003 . № 193 .

19. Поховання померлих осіб, вказаних у пункті 1 цього Порядку , здійснюється відповідно до статей 14, 16 Закону України « Про поховання та похоронну справу» - за рахунок коштів  бюджету Золотниківської сільської ради.

20. Для поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, невпізнаних трупів надається земельна ділянка під поховання.

21. Поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, невпізнаних трупів здійснюється з дотриманням вимог санітарно-епідеміологічного законодавства.

22. Поховання померлих осіб, які померли внаслідок зараження особливо небезпечною інфекцією, здійснюється згідно із санітарним законодавством України.

23. Забороняється перевозити у відкритих трунах і завозити додому трупи померлих від особливо небезпечних інфекцій (чума, холера, натуральна віспа, сибірка і т.д ), а також коли є заборона лікаря паталогоанатома або інших медичних закладів.

 

 

Секретар сільської ради                                                Світлана ФЕЦАН

 

Порядок

 фінансування витрат на поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки .

 

          1. Порядок фінансування витрат на поховання померлих військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян (далі – Порядок) розроблено відповідно до законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про поховання та похоронну справу”.

 

          2. Порядок визначає механізм здійснення видатків на фінансування витрат на безоплатне поховання за рахунок коштів бюджету Золотниківської сільської ради

 

          3. Порядок застосовується щодо військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, які на момент смерті проживали на території Золотниківської територіальної громади та загинули під час військової агресії. 

 

          4. Фінансування витрат на безоплатне поховання здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету у межах обсягів, затверджених на відповідний бюджетний рік за ТПКВК МБ 3242 “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення”

 

          5. Головним розпорядником коштів місцевого бюджету щодо фінансування витрат на безоплатне поховання є виконавчий комітет Золотниківської сільської ради.

 

          6. Організація поховання і ритуального обслуговування здійснюється з урахуванням необхідного мінімального переліку вимог, затвердженого Держжитлокомунгоспом України.

         

          7. Виконавцем ритуальних послуг може бути ритуальна служба,  або суб’єкт господарювання інших форм власності. Виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалась здійснити таке поховання самостійно визначає виконавця ритуальних послуг.

          Для оформлення безоплатного поховання виконавець волевиявлення або особа, яка зобов’язалась здійснити поховання, надає виконавцю поховання наступні документи:

          заяву;

          копію документа, що посвідчує особу;

          копію свідоцтва про смерть, виданого органами реєстрації актів цивільного стану;

          довідка про смерть під час проходження військової служби .

         

8. Безоплатно надаються: 

          транспорт (один автокатафалк); 

          труна;

          труна оцинкована (за потреби);

          подушка;

          похоронне     покривало;

          санітарний (патолого-анатомічний)   мішок  (за  потреби);

          надгробний  хрест;

          транспортувальний  ящик  (за потреби);

          ритуальний вінок; 

          надання урни (у разі необхідності);

          державний прапор,   який   після   поховання  передається близьким

          родичам загиблого (померлого.

 

          9. Вартість ритуальних витрат, визначених для забезпечення безоплатного поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових дій не повинна перевищувати середню ціну на відповідні ритуальні послуги на території населених пунктів Золотниківської територіальної громади, яка визначається на підставі моніторингу та затверджується рішенням виконавчого комітету Золотниківської сільської ради. 

 

10. За рахунок бюджету Золотниківської сільської ради може надаватися матеріальна допомога на поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби в обсягах, що не перевищують вартість ритуальних витрат, суму визначену відповідно до пункту 9 цього Порядку. У разі відшкодування витрат на здійснене поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби за рахунок коштів грошова компенсація витрат проводиться виконавцеві волевиявлення або особі, яка здійснила таке поховання самостійно, за розрахунковими документами, засвідченими в установленому законодавством порядку. 

 

          11. Додаткові ритуальні видатки оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов’язалась здійснити поховання, без відповідного фінансування за рахунок коштів місцевого бюджету.

 

          12. Виконавець поховання (ритуальна служба або суб’єкт господарювання інших форм власності) подає головному розпоряднику бюджетних коштів копію договору-замовлення на здійснення поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, підтвердженого виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов’язалась здійснити поховання та копії документів, зазначених у пункті 7 цього Порядку.

 

          13. Головний розпорядник бюджетних коштів подають дані про обсяги фактичних витрат на проведення безоплатного поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби фінансовому відділу Золотниківської сільської ради. 

 

          14. Фінансовий відділ Золотниківської сільської ради протягом 5 робочих днів після отримання заявки на фінансування передає органам Державної казначейської служби України у Тернопільській області платіжні доручення щодо перерахування коштів на рахунки головних розпорядників.

 

          15. Головні розпорядники коштів у п’ятиденний термін після отримання коштів здійснюють розрахунки з виконавцями поховання шляхом перерахування коштів на їх рахунки із урахуванням положень Закону України “Про публічні закупівлі”. Головний розпорядник бюджетних коштів несе персональну відповідальність за ефективне та цільове використання бюджетних коштів відповідно до чинного законодавства.

 

          16. Виплата матеріальної допомоги на поховання фізичній особі, що зобов’язалася поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби проводиться через поштові відділення зв’язку за місцем її проживання або через установу банку шляхом перерахування коштів на особовий рахунок згідно поданої заяви.

 

          17. Оперативний та бухгалтерський облік використання коштів здійснюється головним розпорядником бюджетних коштів відповідно до порядку організації бухгалтерського обліку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                Світлана ФЕЦАН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Порядок

фінансування витрат для надання одноразової грошової по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) загинули (померли) під час проходження військової служби

 

1. Порядок фінансування витрат для надання одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) брав(ла) безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федераці проти України (24.02.2022), (далі – Порядок) розроблено відповідно до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

2.  Порядок визначає механізм здійснення видатків на фінансування витрат для надання одноразової грошової допомоги по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) брав(ла) безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (24.02.2022) за рахунок коштів бюджету Золотниківської сільської територіальної громади.

3. Порядок застосовується щодо членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, які на момент смерті проживали на території Золотниківської сільської територіальної громади та загинули під час військової агресії російської федерації проти України.

4.  Фінансування витрат для надання одноразової грошової по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання жителя (жительки) Золотниківської сільської територіальної громади, який (яка) брав(ла) безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету у межах обсягів, затверджених на відповідний бюджетний рік за ТПКВК МБ 3242 «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення».

5.  Головним розпорядником коштів місцевого бюджету щодо фінансування витрат для надання одноразової матеріальної по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання є Золотниківська сільська рада.

6.  Одноразова грошова допомога на поховання призначається сільською радою на підставі документів, поданих членом сім’ї (особою, яка здійснила поховання) загиблого (померлого).

 

7.   Одноразова грошова по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання надається на підставі таких документів:

    • заяви члена сім’ї загиблого (особи, яка здійснила поховання) про надання допомоги зі згодою на обробку та використання персональних даних;
    • копії паспорта громадянина України (сторінки, де вказано прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, серія і номер паспорта, коли і ким виданий, місце реєстрації) або ID-картки з підтверджуючим документом про місце проживання особи;
    • копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера або копії відмітки у паспорті про його відсутність;
    • копії свідоцтва про смерть, лікарське свідоцтво про смерть ф.№106/о), довідки про причини смерті;
    • довідки сільської ради про підтвердження особи, яка здійснила поховання;
    • банківських реквізитів одержувача грошової допомоги.

8.  Допомога виплачується, починаючи з часу дії програми, членам сім’ї (особі, яка здійснила поховання) загиблого (померлого).

9.  Головний розпорядник бюджетних коштів подає дані про обсяги витрат на проведення виплати одноразової по втраті члена сім’ї особі, яка здійснила поховання фінансовому відділу Золотниківської сільської ради.

10.  Фінансовий відділ Золотниківської сільської ради протягом 5 робочих днів після отримання заявки на фінансування передає органам Державної казначейської служби України у Тернопільській області платіжні доручення щодо перерахування коштів на рахунки головного розпорядника.

11. Відділ бухгалтерського обліку та звітності сільської ради у п’ятиденний термін після отримання коштів здійснюють перерахування        коштів одноразової матеріальної допомоги членам сім’ї загиблого (особи, яка здійснила поховання) через установу банку шляхом перерахування коштів на особовий рахунок згідно поданої заяви.

12. Оперативний та бухгалтерський облік використання коштів здійснюється головним розпорядником бюджетних коштів відповідно до порядку організації бухгалтерського обліку.

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                Світлана ФЕЦАН

 

 

                                            

                                                                             Додаток 1

                                                   Порядку фінансування витрат на поховання померлих військовослужбовців, які загинули

(померли) під час проходження військової служби,

внутрішньо переміщених осіб, невідомих та

безрідних громадян на 2022-2024 роки

                                                                                            

 

ТИПОВИЙ

договір-замовлення

на організацію та проведення поховання

 

„_____”________________ 20___ р.                             ____________________

                                                                                         (назва населеного пункту)

 

        Цей договір-замовлення відповідно до положень Закону України “Про поховання та похоронну справу” укладено між 

Замовником______________________________________________________________________________________________________________________ та                                            

Виконавцем (сільським головою, ритуальною службою, суб’єктом господарювання ( необхідне підкреслити) 

____________________________________________________________________________________________

(повна назва підприємства)

Предметом укладення договору-замовлення є:

організація та проведення поховання померлого, 

 

облаштування місця поховання

(потрібне підкреслити)

____________________________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я та по батькові померлого)

____________________________________________________________________________________________

(номер та дата видачі свідоцтва про смерть, ким видано)

на кладовищі      ___________________________________________________

( назва населеного пункту)

на вул. _______________, ряд ________, сектор________, місце__________,

о ________ годині дня  “___”  числа ___________ місяця   20___  року.

 

Розмір могили: стандартний, нестандартний (потрібне підкреслити)

 

Вид поховання:  (потрібне підкреслити)

 

закопування в могилі труни з тілом померлого;

 

спалювання в крематорії труни з тілом померлого та закопування в могилі

урни з прахом померлого;

 

спалювання в крематорії труни з тілом померлого та розміщення в колумбарій ніші урни з прахом померлого;

розвіювання праху померлого;

         

          1. Виконавець зобов’язаний: 

                          

1.1.Організувати у визначені Замовником терміни надання послуг з поховання, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1445 „Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни”, облаштування місця поховання:

 

№ зп

Найменування послуг

Кількість

Ціна однієї послуги

ПДВ

Загальна сума

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2. Ознайомити Замовника з порядком організації поховання, надання пільг при організації поховання та отримання необхідних послуг, з інформацією про захист прав споживачів.

 

1.3. Забезпечити доставку предметів похоронної належності, із зазначенням відстані (додому, до моргу, лікарні, залу прощання тощо)

_____________________________________________________________ 

 

о ____годині “___” числа  ______ місяця  20____року.

 

1.4. Подати транспортні засоби для перевезення труни з тілом померлого за такою адресою : __________________________________________________________________

__________________________________________________________________

 

       о ____ годині “___” числа  ________  місяця 20____року.

 

1.5. Забезпечити прибуття транспорту для обслуговування поховання та 

організатора обряду за адресою:

 ___________________________________________________________

о ______ годині “___” числа ________ місяця 20____року.


 

  1. Забезпечити напис тексту на намогильній (тимчасовій) споруді такого змісту:______________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________


 

  1. . Забезпечити напис тексту на траурній стрічці до похоронного вінка 

такого змісту : ________________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________


 

  1. Інші зобов’язання _________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________                                                          

 

2. Відповідно до замовлених послуг Замовник зобов’язаний:

 

Вчасно надати сільському голові, ритуальній службі, суб’єкту господарювання (Виконавцю послуг) необхідні документи для організації поховання, облаштування місця поховання.

 

3. Відповідальність Виконавця:

 

3.1. Якщо Виконавець не виконує, прострочує надання послуги згідно з договором-замовленням, то відповідно до Закону України “Про захист прав споживачів” за кожний день (годину, якщо тривалість виконання визначена в годинах) він сплачує Замовникові пеню.

 

3.2. За порушення термінів та неякісне надання послуг, установлених договором-замовленням, Виконавець несе відповідальність згідно з вимогами Закону України “Про захист прав споживачів”.

 

4.   Порядок вирішення спорів:

 

Спори і розбіжності, що виникають внаслідок виконання цього договору-замовлення, вирішуються шляхом переговорів між учасниками. У разі не врегулювання спорів і розбіжностей шляхом переговорів їх розв’язання здійснюється в судовому порядку.

 

5. З інформацією щодо надання пільг при оформленні поховання та отримання допомоги на поховання Замовник ознайомлений __________________

 (підпис замовника)

          6. Вартість послуг становить за цим Договором становить: _________________________________________________________________

_________________________________________________________________

(сума словами)

 

          7. Цей Договір набирає чинності з моменту його укладення і діє до моменту завершення надання всіх послуг.

 

Договір підписали:

Замовник:_______________________________________

(підпис)

Виконавець (сільський голова, ритуальна служба, суб’єкт господарювання)

(необхідне підкреслити)

 

_________________________________________________

     Печатка                           (підпис)

 

Підтверджую виконання умов 

договору-замовлення:  ______________________________   

                                                                      (прізвище, підпис замовника)

 

Відмітки установи, що провела відшкодування




 

__________________________





 

                                                                                                                                                                                                            

















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                             Додаток 2

                                                   Порядку фінансування витрат на поховання померлих військовослужбовців, які загинули

(померли) під час проходження військової служби,

внутрішньо переміщених осіб, невідомих та

безрідних громадян на 2022-2024 роки

 

 

 

 

 

 

 

ЗАЯВКА

 

на перерахування коштів із бюджету Золотниківської сільської рада на фінансування безоплатного поховання або відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових дій і інвалідів війни

 

станом на ________________ 20___ року

 

 

КФКВ

 

Вид виплати

 

Кількість осіб

 

Розмір відшкодування на одну особу

 

Сума витрат  (гривень)

 

 

 

 

 

         





 

Керівник                            __________________            _____________________ 

                                                                               ( підпис )                                              ( ініціали і прізвище )


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь