Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Служба у справах дітей Золотниківської сільської ради запрошує небайдужих до долі дітей, позбавлених сімейного затишку, розглянути можливість стати патронатним вихователем

Дата: 13.11.2023 15:47
Кількість переглядів: 32

Шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту,  для роботи патронатними вихователями.

 

Служба у справах дітей Золотниківської сільської ради запрошує небайдужих до долі дітей, позбавлених сімейного затишку, розглянути можливість стати патронатним вихователем

 

Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Якщо Ви маєте досвід виховання власних дітей, проживаєте на території Золотниківської територіальної громади, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками, складних життєвих обставин.

Патронатний вихователь – громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

• повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя (далі - добровільний помічник);

• належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.

 

Про грошове забезпечення, яке отримує патронатний вихователь:

Оплата послуг патронатного вихователя та виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі та порядку, визначених Кабінетом Міністрів України.
При влаштуванні дитини в сім’ю патронатного вихователя її батьки не звільняються від обов’язку щодо утримання дитини (стаття 256 Сімейного кодексу України).

Соціальні виплати патронатному вихователю – 2,5 прожиткових мінімумів на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2023 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років – 5680,00 грн. (2272 грн. х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 7082,50 грн. (2833,00 грн. х2,5). Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2023 року – 2684,00 грн. х5) і дорівнює 13420,00 грн. Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.

 

Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до Служби у справах дітей Золотниківської сільської ради, що знаходиться за адресою: вул. Містечко,25, село Золотники, Тернопільського району Тернопільської обл. 48115, тел.: (03551) 3-10-71

 

Контактна особа –  Романська Оксана Ігорівна – головний спеціаліст Служби у справах дітей Золотниківської сільської ради.

 

                            ЧЕКАЄМО НА ВАС!

             Фото без опису

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь