A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Звернення сільського голови у зв’язку з Днем пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2022 10:11
Кількість переглядів: 597

У ці дні ми відзначаємо низку важливих історичних дат, що пов’язані з подіями Української революції 1917-1921 років. Від проголошення ІV Універсалом Української Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки до підписання Акту Злуки УНР та ЗУНР пройшов лише рік. Проте такої кількості драматичних подій, які пережила молода незалежна українська держава за 1918-й, вистачило б і на кілька віків. І перша в цій низці подій очікувала новонароджену незалежну Україну в перші ж дні її існування.

29 січня минає 104-та  річниця з дня героїчного та трагічного бою під Крутами. Бою, в якому наступ московсько-більшовицької орди, сформованої з солдатів та балтійських матросів, змогли стримати старшини та курсанти київських військових шкіл та вишів. Їх було в рази менше, їм не вистачало досвіду, у них було лише 16 кулеметів… Проте справжні українські «спартанці» затримали ворога на кілька дуже важливих днів. Саме в ці дні Уряд УНР вперше за 150 років добився міжнародного визнання незалежної України на переговорах у Бресті.

Але історія бою під Крутами – не тільки про значущість моменту та історичну місію. Це, в першу чергу, історія мужності та сміливості, справжньої самовідданості та непідробного патріотизму української молоді. І ще – це історія про силу, яку дає впевненість у своїй правді.

Сьогодні, коли Україна знов змушена відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність у протистоянні з давнім ворогом, пам’ять Героїв Крут надає всім нам сил та підтримує віру в перемогу. Адже, як і тоді, 29 січня 1918-го, сьогодні правда - на нашому боці. Тож ми обов’язково вистоїмо!

Слава Україні!

Голова Золотниківської територіальної громади Данило Бугай


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь