A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Проект з вуличного освітлення, що реалізувався спільно з програмою DOBRE на території Золотниківської громади

Дата: 29.12.2021 16:36
Кількість переглядів: 838

Освітлення вулиць Золотниківської громади  - важлива складова безпечного та комфортного перебування людини в темні години доби. А  для  нас,  сільського населення,  питання освітлених вулиць та подвір’їв особливо актуальне, адже це запорука зниження криміногенної ситуації, і безпека водіїв та пішоходів, а також елемент привабливості території.

В Золотниківській громаді дбають про безпеку та комфортне пересування населення в нічний час.   

 

На даний час завершується реалізація спільного з Програмою DOBRE  проекту «Капітальний ремонт вуличного освітлення в населених пунткахЗолотниківської ОТГ» по встановленню зовнішнього вуличного освітлення на центральних вулицях сіл громади. Вже проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення та встановлено нові LED світильники на центральних вулицях в селах Багатківці, Бенева, Семиківці, Раковець, Соснів, Маловоди, Соколів та Сокільники. Частково встановлено LED світильники в с.Надрічне та в с. Золотники. Загаломб охоплено16 вулиць наших сіл, та встановлено сучасні світильники, які споживають мінімальну кількість електроенергії і забезпечують хорошу видимість в темний час доби.

 

«На сьогоднішній день роботи з освітлення наших вулиць не припиняються.  До кінця 2022 року роботи будуть продовжуватися, щоб покрити сучасним освітлення ще більше наших сіл, зокрема ще необхідно замінити мережу вуличного освітлення в селах Бурканів, Вишнівчик, Зарваниця, Гайворонка, Гвардійське, Сапова, Котузів, Золотники, щоб досягти   100%  покриття вуличним освітленням вулиць передбачених Планом» - зазначає голова Золотниківської ТГ Данило Бугай.

           

   Реалізації даного проекту передувала об`ємна та змістовна робота – це опитування населення громади, обговорення плану покращення послуги вуличного освітлення з громадськістю, діяльність робочої групи.  В результаті були обрані пріоритетні послуги, що потребують вдосконалення в селах громади. На першому місці, по важливості, була обрана послуга вуличне освітлення.  Робочою групою у складі сільського голови,  старост, представників  громадськості, виконкому, депутатів  та експертів програми DOBRE  був розроблений План удосконалення послуги вуличного освітлення.

Даним документом було передбачено ряд заходів, спрямованих на досягнення ключової мети – забезпечити 100% покриття громади мережею вуличного освітлення.

 

В рамках реалізації проекту «Вуличне освітлення» Золотниківській ТГ Програмою DOBRE було закуплено та передано обладнання (кабеля, світильники, кронштейни, опори, лічильники та інші необхідні комплектуючі).

 

За кошти місцевого бюджету виготовлено проектну документацію, здійснено приєднання до мережі зовнішнього освітлення, закуплено необхідні матеріали  та проведено монтажні роботи.

 

До складної та об’ємної роботи включилися сільський  голова Данило Бугай, відділ юридичного забезпечення та проектно-інвестиційної діяльності, та інші працівники сільської ради, підрядник ФОП «Жулавський В.І.» а також ТОВ «ГАЛИЧИНАПРОЕКТ» та ФОП «Чавага Я.М.».

  

Хочемо подякувати  небайдужим жителям нашої громади:керівникові фермерського господарства «Зарваниця-Агро», сім’ї Бендерських та  Богуш Богдану,   які активно долучилися до процесу реалізації проекту. 

Золотниківська громада та сільський голова щиро дякує Програмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)   за підтримку та допомогу в реалізації цього проекту та сподіваємося на подальшу ефективну та плідну співпрацю.

 

При виникненні питань щодо освітлення вулиць населених пунктів громади та надання пропозицій звертайтесь за телефоном:  0355131142, та безпосередньо до Золотниківської сільської ради за адресою: с.Золотники, вул. Містечко, 25.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь