A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Експертний висновок

Дата: 01.06.2020 14:40
Кількість переглядів: 578

Експертний висновок

 

постійної комісії Золотниківської сільської ради  з питань планування,фінансів,бюджету та соціально – економічного розвитку про відповідність проекту рішення Золотниківської сільської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Золотниківської сільськї  ради на 2021 рік»  вимогам статтей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики».

 

Постійна комісія Золотниківської сільської  ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально – економічного розвитку ,на виконання статті 34 «Про засади державної регуляторної політики» ,розглянула проект рішення Золотниківської сільської  ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Золотниківської сільської  ради на 2020 рік»  та встановила наступне.

 

Розробником проекту регуляторного акта є виконавчий комітет Золотниківської сільської ради. Проект рішення підготовлено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податкового кодексу України.

 

  1. Відповідність  проекту  регуляторного  акта  принципам  державної регуляторної

політики, встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

Відповідно до пункту 24 частини 1 статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» місцеві ради в межах повноважень, визначених Податковим кодексом України, вирішують питання відповідно до вимог цього Кодексу щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, транспортного податку), збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору, єдиного податку. Обов’язково встановлюють ставки та пільги місцевих податків і зборів.

Основною метою розробки проекту є забезпечення практичної реалізації чинного законодавства шляхом встановлення місцевих податків і зборів на території Золотниківської сільської  ради.

У цілому при підготовці проекту регуляторного акта витримана послідовність регуляторної діяльності: проект відповідає цілям державної регуляторної політики.

При розробці регуляторного акта проведено такі регуляторні процедури:

  • розміщено повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта  на

офіційному веб – сайті сільської  ради в мережі Інтернет 27 травня  2020  року;

  • проект регуляторного акта розміщено на офіційному веб – сайті сільської  ради в мережі Інтернет 27 травня 2020 року.  

 

Таким чином, проект регуляторного акта – «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Золтниківської сільської  ради на 2021 рік» відповідає усім принципам державної регуляторної політики, встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», а саме: доцільність, адекватність, ефективність, збалансованість, передбачуваність, прозорість та врахування громадської думки.

 

  1. Відповідність проекту регуляторного акта вимогам статті 8 Закону України «Про

засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» щодо підготовки аналізу регуляторного впливу.

 

Розробником регуляторного акту були враховані вимоги Податкового кодексу України, Земельного кодексу України, Законів України «Про землеустрій», «Про оцінку земель».

Цей регуляторний акт певним чином впливає на інтереси суб’єктів господарювання, громадян, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, а також підприємств, установ, організацій, що знаходяться на території Золотниківської  сільської  ради.

Визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою діючих регуляторних актів, або внесення змін до них, оскільки прийняті раніше регуляторні акти сільською  радою суперечать чинному законодавству.

Заходи за допомогою яких буде здійснено відстеження результативності регуляторного акту в разі його прийняття - повторне відстеження результативності буде здійснено через рік після набуття чинності даним регуляторним актом.

 

Таким чином проект регуляторного акта «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Золотниківської сільської  ради на 2021 рік» відповідає  вимогам статті 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

  1. Узагальнений висновок.

 

            Проаналізувавши проект регуляторного акта, постійна комісія Золотниківської сільської  ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку вважає, що проект регуляторного акта – проект рішення сільської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Золотниківської сільської  ради на 2021 рік» відповідають вимогам статтей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

 

Голова постійної комісії сільської  ради

з питань планування, фінансів, бюджету

та соціально - економічного розвитку                                             Володимир Фірман      

 

                                                            

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь