A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У Зарваниці відбулося ІХ щорічне паломництво освітян

Дата: 01.10.2019 12:02
Кількість переглядів: 604

У Зарваниці відбулося ІХ щорічне паломництво освітян

Фото без опису

 

Кілька тисяч педагогів та працівників закладів освіти зібралися 28 вересня  у Марійському духовному центрі «Зарваниця», щоби взяти участь у ІХ професійній прощі освітян, яка традиційно відбувається напередодні Дня працівника освіти. На прощу до відпустового центру прибули вчителі  з різних куточків Західної України: Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Цьогорічне паломництво приурочене 150-річчю з дня народження отця Климентія Шептицького, Праведника світу, церковного і громадського діяча.

Архиєрейську Божественну Літургію у Малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні багатьох священиків. Звертаючись до освітян, під час проповіді владика наголосив: «Ми, дорогі освітяни, що сьогодні прибули на прощу до Зарваниці, у своїх серцях  принесли також і свої сім’ї, колег по роботі,учнів, студентів.  Бо не тільки ми фізично є присутні, але і всі, хто близько біля нас протягом року, протягом нашого життя».

Після Літургії єпископ привітав освітян-паломників та попросив, щоб, перебуваючи у Зарваниці  усі відчули себе однією великою родиною. «Адже ми всі, без винятку, потребуємо материнської опіки, тепла, материнського слова і саме тут Мати Божа має це для нас», - сказав владика Теодор.

Опісля відбулося водосвяття та панахида за героями та мирними жителями, які загинули у боротьбі за волю України. Також освітяни молилися Хресну дорогу та на завершення відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь